Sykkelsesongen for proff ryttere

Neste hendelse er i farta før man vet ordet av det. Nå er vi på vei inn i den delen av året jeg trives med tanke på å følge med på sport. Jeg stortrives med sykkelsporten. De er allerede godt i gang med de første løpene og nå kommer klassiker rittene på løpende bånd. Det hele bygger seg opp mot de tre store rittene som går hvert eneste år. Giro D’Italia, Tour D’France og Vuelta d’Espana. Men det er mange andre meget gode løp før de kommer og innimellom dem.

Nye lag

Noen ryttere har i løpet av vinteren byttet lag. Og noen lag har byttet litt på navnet på laget. Det kan også være at lag blir borte og nye lag kommer opp til topp nivået.

Norges fremste stjerne innen sykkel har for eksempel byttet lag denne sesongen. Aleksander Kristoff syklet i fjor for Kathusha Alpecin, men har i år skrevet kontrakt med UAE. Og han har allerede markert seg med to etappe seiere for sitt nye lag. Alltid godt å få en god start på en ny kontrakt innen syklingens verden.

Disse to etappe seirene kom først under Tour of Oman og Abu Dhabi Tour – begge disse rittene går jo da som navnene sier i Midtøsten hvor det er fint være og behagelig temperatur på denne tiden av året.

Vårklassikere

Etter at veldig mange av de store proff lagene har vært «Down under» og i Midtøsten og «varmet opp» litt foran årets sesong i Europa men først vårklassikere og senere de tre store nevnte tre ukers rittene.

Det er massevis med sykkel på TV. Nå i mars viser norsk TV Paris – Nice som er et 7 dagers løp og et viktig løp så tidlig på sesongen. Senere i mars vises og Volta a Catalunya som også er et syv dagers ritt i Spania.

Så utover i April viser norsk TV 5 en dagers ritt. Først er det Flandern rundt, så kommer Paris-Roubaix som også har fått tilnavnet “helvete i Nord”, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Norske ritt

I Mai måned kommer to gode ritt i mine øyne. Tour of Norway og Tour des Fjords. Begge disse rittene har blitt en tradisjon og mange av de store verdens lagene sender lag opp til Norge. De sender de beste rytterne som ikke sykler Giro d’Iitalia. Det har bare blitt bedre og bedre deltakelse nesten hvert eneste år.

Det er jo enda et norsk ritt, men det kommer først på høsten. Arctic race of Norway.

Sommerens høydepunkt er jo selvfølgelig Tour de France som går i Juli. I år går starten den syvende juli og de starter i faktisk i Frankrike i år – nesten uvanlig.

Det blir spennende å se hvor mange norske ryttere vi får med i år – vi aler jo flere proffe ryttere år for år. De «faste» er vel Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Samt i fjor var Vegard Stake Laengen med for sitt lag UAE. La oss håpe at det blir ny rekord med antall norske ryttere som sykler det store høydepunktet i sommer.