Snart Olympiske Leker i Pyeongchang

Det er snart klart for Olympiske Vinterleker 2018 i Asia. Så det er vel kanskje på sin plass å snakke litt sport da? Diskusjonene går jo helt vilt om dagene om hvem som skal reise, hvem som ikke skal reise, hvem er kvalifiserte, hvem er ikke kvalifiserte og hvem bør få en «billig» billett og så videre. Det er vel så langt spesielt to utøvere som enten henger i en tynn tråd eller som allerede har fått nei til å reise. Skiskytter stjerne Ole Einar Bjørndalen fikk nei for noen få dager siden og Norges store langrenns stjerne gjennom mange av de siste store mesterskapene Petter Northug Jr sliter med sykdom og er ikke klart å kvalifisere seg enda. Så hva er da «Neste Hendelse i Farta» i denne sammenhengen da tro?

Åpningsseremoni

I skrivende stund er det enda over 20 dager til åpnings-seremonien spilles i Pyeongchang. Og det skal nok bli bare mer og mer OL stoff i media og på alle mulige plasser i dagene frem mot starten. La oss håpe at Norge får et godt OL og kanskje enda bedre enn for fire år siden. For fire år siden ble fasiten med medaljer 11 gull, 5 sølv og 10 bronse – 26 medaljer. Kan vi slå dette i år? Jeg tviler faktisk, men håper jo alltid. Jeg synes ikke all den norske vinteridretten har vært like toneangivende som mange tidligere år. Det har liksom haltet litt både her og der. Men jeg håper jo selvfølgelig – patriot er man jo! Totalt er det 102 gullmedaljer som skal deles ut – seks fler enn tidligere OL.

Stor tropp

Hvor stor den endelige norske troppen blir er det vel ingen som vet enda. Men det blir en stor tropp med alt av ledere og team rundt de mange utøverne. Tenk bare på alt teknisk utstyr som også skal på plass til å preparere ski og utstyr til alle som driver utendørsidrett. Wow – det er mye utstyr og mange ledere og hjelpere.

Økonomi

Økonomi

En ting jeg aldri har klart å fatte helt i slike sammenhenger er hvordan all denne reisingen halve jorden rundt for å konkurrere finansieres? Jo selvfølgelig reklame og alt dette her drar jo inn mye penger, men er det nok? Hvem betaler regningene til hver enkelt utøver som skal ha med seg både det og det for at forholdene skal være best mulig! Det er jo bare for den norske troppen som nå da skal over fra forskjellige steder i Europa og til Asia – Sør Korea – det koster jo bare i flybilletter en formue!  Settes det opp egne fly med utstyr og slikt for flere nasjoner som samlaster eller er det bare tut og kjør for egen maskin og kostnad hele veien? Spørsmålene rundt slike ting er mange og det er mye ubesvart her.  Vi har jo sykkel VM i Bergen friskt i minne – hvor mange millioner i underskudd ble det og hvem dekker til slutt opp alle de millionene?

Lykke til i OL i Sør Korea til alle norske utøvere uansett i hvert fall og la oss håpe alt blir bra og et herlig idrettsminne!