Olympiske Leker 2020

I 2020 skal det avholdes Olympiade for sommerleker, og det er Tokyo som har fått æren denne gangen. På grunn av den omfattende pandemien som har rystet verden, har Den Olympiske Komité (IOC) avgjort at arrangementet skal utsettes til 2021. Dette er første gang i fredstid at et arrangement av denne størrelsen blir avlyst. Dersom pandemien blir enda verre enn vi anser det i dag, kan følgene bli mer alvorlig. Per dags dato er det ikke forsvarlig å arrangere et så stort mesterskap. Det er fordi Sommer-OL regnes som det arrangementet i verden som trekker flest seere og publikum.

Hva er Tokyo2020?

Men la oss heller se på hva Tokyo lekene vil tilby når det først kommer i gang. Det er uansett vedtatt at lekene skal beholde sitt opprinnelige navn, nemlig Tokyo2020. Lekene skal gå fra 22 juli til 9 august, og skape et univers av muligheter, rekorder og fantastiske prestasjoner. Det ikke mange er klar over, er at OL ofte begynner før åpningsseremonien. Det sammen gjelder årets sommerleker, der den holdes to dager inn i mesterskapet. Avslutningen er på lekenes siste dag, 9 august.

Det er i alt 46 ulike grener å konkurrere i foruten friidrett. Nye grener av året er golf, 3*3 basketball og klatring. Man har mye å glede seg til, og idretter som man aldri ellers ser eller hører noe om. Det er like spennende hvert fjerde år å se om noen treffer blinken i skyting på levende bytte, eller om kappgjengerne holder seg innenfor reglementet om to føtter i bakken. Den mest allsidige øvelsen er likevel kanskje moderne femkamp. Den består av å beherske grener som fekting, pistolskyting, svømming, sprangridning og terrengløp. Alle har sine favorittgrener, og spenningen forblir med oss hele veien til mål. Øvelsen fins både for menn og kvinner.

Hva er Tokyo2020?

Norske gullsjanser

Det er på friidrettsarenaen de mest utrolige rekorder blir satt, og her har Norge utrolig nok en rekke utøvere. Karsten Warholm er kanskje den aller største favoritten til å ta OL-gullet på 400 meter hekk. Men vi har også mange flere, inkludert Ingebrigtsen-brødrene, diskoskaster Ola Isene, Eivind Henriksen i slegge og Amalie Iuel på 400 meter hekk. Men kommer de til OL? De er allerede tatt ut, men nå må de vente ett år til. En utøver vi kanskje glemmer i alt viraken, er selveste Olaf Tufte. Med sine 43 år blir han nasjonens eldste utøver og skal delta i sitt 7.ende sommer-OL. Kan han ta sin 5. medalje?

Tokyo vil få sitt arrangement

Norge skal stille med over 50 utøvere i de olympiske lekene, og la oss håpe det blir et mesterskap vi kan glede oss over. Verden er inne i en merkelig tid, med pandemi som kan snu opp ned på verdenssamfunnet. Da er det viktig å ha grunnpilarer som knytter oss sammen, på tvers av grensene. Det gir oss håp for fremtiden. Men det gjør ikke noe om det blir 5 eller 10 gullmedaljer til Norge likevel. Tokyo2020 er utsatt men vi gleder oss like mye uansett. Når smittefaren er over, vil også sommerlekene bli arrangert slik som så mange ganger før.