Norske sykkelproffer 2018 sesongen

Som allerede skrevet er sykkel sesongen for proffe syklister godt i gang for lengst. De startet i øst eller faktisk helt nede «down Under» en del av dem, men nå er de tilbake i Europa og det er full fart med store klassikere av noen sykkelritt nesten hver eneste uke. De store og velkjente rittene er fullpakket med de aller beste lagene og de aller beste rytterne også.

Alle sykler vel rittene nå med tanke på de tre store som kommer snart litt nærmere sommeren. Noen ryttere er selvskrevne til å sykle de rittene de ønsker, mens de yngste og «nyeste» rytterne må bevise for å få adgang og få tilgang til å være med på det laget som skal sykle nettopp det rittet.

Norske ryttere

Våre to største profiler innen sykkelsporten velger nesten selv hvilke ritt de ønsker å sykle. Selvfølgelig diskuteres det i samarbeid med det laget de sykler på denne sesongen.

Alexander Kristoff har byttet lag foran denne sesongen og sykler nå for UAE Arabiske Emirater. Her sykler han sammen med to andre norske ryttere. Svein Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Alex har hatt en forholdsvis god start på sesongen for sitt nye lag. To etappe seiere i Midtøsten og totalt 16 topp ti plasseringer.

Svein Erik Bystrøm har ingen resultater å vise til denne sesongen enda. Men han er vel ansatt som hjelperytter.

Vegard Stake Laengen har en andre plass på et etapperitt i Spania i mars.

Edvald Boasson Hagen sykler for det samme laget han nå har syklet for i flere sesonger, selv om de har byttet navn på laget en eller to ganger. Han sykler for Dimension Data for fjerde sesongen. Edvald har ingen store resultater å langt i sesongen. En fjerdeplass er det beste han har å vise til. Men vi håper han fr bedre resultater utover i sesongen.

Truls Korsæth sykler for Astana denne sesongen

HOELGAARD Daniel sykler for det franske laget FDJ

JANSEN Amund Grøndahl skal sykle for Team LottoNL Jumbo

HALVORSEN Kristoffer for det engelske Team Sky

Det blir altså 7 ryttere på World Tour lag denne sesongen. Men hvor mange vi får se i de store rittene er umulig å si.

På nivået under er det også ryttere fra Norge. Vi har denne sesongen tre norske ryttere på Pro Continental lag.

LUNKE Sindre Skjøstad sykler for et lag som heter Fortuneo Samsic

ENGER Sondre Holst sykler for Israel Cycling Academy

EIKING Odd Christian sykler for Wanty – Groupe Gobert

Selv om disse rytterne sykler for de nevnte teamene, er det ingen garanti for at vi får se dem i noen av de store rittene. De må bevise retten til sin plass og det kjempes om plasser på lagene der akkurat som i fotball og liknende.

Jeg tipper selv at vi får se fra fire til seks norske ryttere i Tour De France i år. Men det er bare et råtips fra meg privat.

På damesiden har vi jo et team som kjører på øverste nivå – Team Hitec Products. Der på det laget er det åtte norske ryttere. Det er også to norske ryttere på det danske laget Team Virtu Cycling Women.

Mulig jeg ser mer på disse proffene og også på damene våre som sykler hele sesongen også. Kommer plutselig tilbake med mer!