Neste hendelse i farta.no

Neste hendelse i farta.no eller nhif.no synes jeg var et fint domene og her kan jeg skrive om alt som passer meg som er i farta fremover. Kan bli en fin siden p å litt sikt når jeg har vært innom mange forskjellige temaer.  Jeg drar i gang i hvert fall så får vi se hvor dette ender opp. Jeg har ingen konkret plan, men man vet jo aldri hvor haren hopper eller hvordan dette ordtaket er?

Formel 1

Jeg har en stor drøm her i livet og det er å overvære et Formel 1 løp med VIP pass til garasjer og alt som er mulig å få med seg på et slikt løp. Men så lengt her i livet har ikke det passet. Jeg var nær ved å reise på et løp som kun vanlig tilskuer her for et par år siden. Men også det forsvant i «dimman» når tiden for påmelding gikk ut. Det var en arrangert guttetur med lett blanding av bekjente og ukjente fra flere land som skulle dra på denne turen. Og de dro! Formel 1 er jo den aller ypperste klassen i motorsport. Formel betyr at det hele er regulert av regler som alle må følge. Det gjelder selvfølgelig både førere og alle i teamet som har noen form for innvirkning på løpet og bilen. Men dessverre så har det skjedd ulykker ved noen tilfeller som har satt sterke spor i historien. For noen år siden passerte sporten det triste tallet 50 døde sjåfører i tjeneste.

Ayrton Senna er dessverre en av de som har vært utsatt for en ulykke med uheldig resultat. Han gikk bort i en ulykke på Imola banen i mai 1994.

Utrolig opplevelse

Men tilbake til gleden og opplevelsen å være med på dette sirkuset. Det må bare være en opplevelse som man kun kanskje får en eneste gang i livet – om man i det hele tatt klarer å få det til. Ryktene sier at det er et lydnivå som nesten er på grensen til det uforsvarlige, men det får så være i mine øyne. Sikkerheten er bare blitt bedre og bedre ivaretatt utover mot i dag. Skadetallene (døde sjåfører) har sunket gradvis fremover for hvert tiår.

2017 sesongen

Fjorårets vinner ble en som har vunnet tidligere. Engelskmannen Lewis Hamilton vant sitt fjerde mesterskap i fjor. På toppen som mestvinnende sjåfør gjennom tidene står fortsatt Michael Schumacher med 7 mesterskap i karrieren. På andreplassen ligger argentineren Juan Manuel Fangio som herjet på banen på 50 tallet og tok hele fem mesterskap. Franskmannen Alain Prost og tyskeren Sebastien Vettel deler tredjeplassen med fire mesterskap hver seg.

2017 sesongen

Mye statistikk

Selv om det er fører mesterskapet grand Prix som er hovedmesterskapet, så finnes det mange andre mesterskap i mesterskapet. Konstruktørmesterskap, dekker, bilmerker og nasjonalitet. Det er opplistinger og statistikk på absolutt alt.

Drømmen lever enda

Det er mange muligheter og steder for å kunne oppleve dette på nært hold – om enn ikke så nært og intimt som hoveddrømmen er. Men det er jo som alle skjønner mye som skjer under og rundt et slikt stort arrangement.

Kanskje i 2018???