Neste Hendelse I Farta

Det er alltid mye som skjer i sportens verden. Her står hendelsene i kø nesten. Det går aldri lang tid før neste hendelse er i fart. Nå tenker jeg spesielt på sponsingen av Norges ski landslag og det som skjedde med keeperen til Liverpool under Champions League finalen her for noen uker siden. Begge delene har vekt stor oppmerksomhet i sine respektive miljøer og det virker som om de aldri klarer å legge disse tingene helt fra seg.

Norges Ski landslag

At Petter Northug jr. har vært innblandet i mange lange og harde diskusjoner om mange forskjellige saker er ingen stor nyhet. Men også denne gangen var han innblandet id et som kanskje er den største saken utenfor selve skisporet – der de burde konsentrere seg mest da. Men selvfølgelig trengs det økonomi også for å kunne være med på dette skisirkuset som skjer hver eneste vinter. Petter har dermed hatt mange private sponsorer, og deriblant Coop. Coop har og skulle ha vært sponsor for landslagene i langrenn. Men de ble «snytt» for denne avtalen i «siste minutt» før avtalen skulle gjøres klar. Da kom nemlig NorgesGruppen på banen og sikret seg avtale med Norges Skiforbund.

Større reklame

Det som skjedd nå da når NorgesGruppen gikk inn og fikk avtalen med skiforbundet rett foran Coop var at da gikk de like gjerne rett til Det Internasjonale forbundet og tegnet en avtale for hele verdenscupen. Det vil jo si at ikke bare skal de norske ski løperne bære Coop på seg hele vinteren, men absolutt alle internasjonale løpere også som deltar i verdenscupen. Samt at deres logo vil bli benyttet i veldig mange andre reklamesammenhenger. Dette var et «takk for sist» både til skiforbundet og ikke minst til NorgesGruppen. Jeg vil jo si det slik at er det ikke det ene som skjer, så skjer veldig kjapt det neste. Neste hendelse i farta før du aner ordet av det.

Større reklame

Champions League

Årets fotballkamp vil mange si at dette var og er hvert eneste år. Den eneste kampen som vel regnes for enda større enn denne er finalen i Verdensmesterskapet hvert fjerde år. Kanskje finalen i de Olympiske lekene også er større. Men begge de to er jo landslag, mens dette er klubblag. Og denne gangen var det England og Spania som var i finalen med henholdsvis Liverpool og Real Madrid. En herlig kamp som jeg også hadde gleden av å se selv.

Champions League

Men, det var et par hendelser der som gjorde at kampen fikk et litt raskere utfall enn det som mange hadde trodde og håpet på. Liverpools keeper Mr. Karius hadde to meget stygge inngripener som var veldig utslagsgivende for resultatet av finalen. Real Madrid vant finalen 3-1 for å si det før jeg glemmer det. Men nå i etterkant har det kommet frem at Karius fikk hjernerystelse under en av de sammenstøtene han var involvert i. Dette kan ha medført at hans evne til å bedømme situasjoner har blitt enten helt borte eller dramatisk redusert. Dette kommer frem av en sykehusrapport nå i etterkant av finalen. Er det ikke det ene så er det det andre sier jeg bare. Neste hendelse i farta før man vet ordet av det!