Mye sport hele året

Jeg er vel kanskje litt over middels interessert i sport. Jeg er ikke slik at jeg må sitte og se alt som skjer, men jeg følger gjerne med på det som skjer i flere sporter. Hvilke sporter det er varierer noe med årstiden. Vintersport hører jo hjemme i vinter månedene, og når det tiner opp ute så er det vel sykkelsporten jeg følger mest med på. Litt fotball blir det også nesten selvfølgelig, og det blir en lett blanding av en del andre sporter også. Skulle jeg har skrevet om alt som skjer her på denne siden, ja da ville jeg bli sittende nesten hver eneste dag og skrive rapporter her.

Ishockey

Den siste av vintersportene som er klare etter sesongen må være Ishockey. De spiller sitt verdensmesterskap hvert eneste år i Mai måned. Ganske sent til å være en vintersport, men siden det er innendørs så justeres alt dette med isbelagt baner av teknologi i dag.

Årets VM gikk av stabelen som nesten alltid i Mai og det var til slutt Finland som satt igjen som verdensmester. Litt overraskende kanskje for en del, men det finske laget har alltid vært meget gode i ishockey. I finalen beseiret de til slutt Canada med 3-1.

Ishockey

Årets mesterskap hadde 52 lag som skulle kjempe om tittelen. Og det var til og med to nye lag som debuterte i mesterskapet – nemlig Kirgisistan og Thailand. Alle disse lagene var fordelt å sju ulike avdelinger. Og det var de 16 beste lagene som kjempet i den delen som vi kanskje anser som hoved mesterskapet. Dette gikk i to byer i Slovakia i gamle Øst Europa. Norge var blant de 16beste lagene, men klarte dessverre ikke å hevde seg i mesterskapet og endte til sist utenfor sluttspillet.

Sykkel

Jeg klarer nesten ikke å skrive om sport uten å komme inn på landeveis sykling. Det er vel den sporten jeg følger mest med på i løpet av hele året. Og det er vel knapt noen sport som har så lang sesong som disse. Det er vel omtrent bare det siste kvartalet av året det er lite aktivitet i denne sporten.

Og det er mye aktivitet i denne sporten dersom man ser på den med norske øyne. Vi har vel aldri hatt flere profesjonelle ryttere enn det vi har i dag. Og det ser ut videre som om Norge bare blir en enda større sykkelnasjon i de neste sesongene. Vi kommer til å få enda flere profesjonelle ryttere, et norsk firma har allerede startet sponsorat av et stort lag på World Tour nivå og det er like før Norge får sitt første profesjonelle sykkel-lag. Så som du sikkert forstår så skjer det veldig mye både i og rundt sporten.

Og på det sportslige planet står vi foran årets høydepunkt som for de aller fleste er Tour de France. Det er bare cirka en måned igjen til den starter i Belgia når jeg sitter og skriver denne saken. Og her finnes det teoretiske muligheter for at vi får se tre norske ryttere på et og samme lag. Det har aldri skjedd før. Samt at det er flere andre ryttere på andre lag. Jeg gleder meg stort til årets TdF.