Mer sportsprat

Nå i vinterhalvåret er det for meg nesten utenkelig og ikke se forholdsvis mange timer med vintersport på TV. Og i år er det jo som kjent vinterolympiade igjen – det er den neste store hendelsen som er i farta for meg ihvertfall. Gleder meg som vanlig mye til TV sendingene derifra og se norske utøvere gjøre det godt. Heier selvfølgelig på alle gode norske utøvere og er patriot, men er også meget glad for de idrettene hvor det er skarp konkurranse og blir fantastisk spenning hele veien gjennom konkurransen.

Hard konkurranse

Alle utøvere blir fulgt med argusøyne nå foran årets store arrangement. Klarer du kravet eller klarer du det ikke? Er du så god eller er du ikke så god? Er formen der allerede nå? Du verden for en innsats – du fortjener en plass på laget i Sør-Korea. Hmm ikke like bra som vi trodde, men du kommer med på laget som siste utøver. Beklager men vi har ikke klart å finne plass til deg denne gangen – men du får plass dersom noen trekker seg.

Det er tøff konkurranse i veldig mange idretter i Norge. Vi har mange meget gode utøver i omtrent alle idretter på vinterstid. I hvert fall de store idrettene som alpint, langrenn, skiskyting, kombinert og hopp. Også mange av de mindre er det tøff konkurranse om få plasser på laget som skal kjempe i OL.

God tid

I flere av vinterens idrettsgrener gjør Norge det godt allerede nå i ukene foran Olympiske leker. Det har kommet uventede seiere, men desto mer gledelig selvfølgelig. Et eksempel på det må være Tiril Eckhoff i skiskyting. Hun vant jo en masse løp her for en sesong eller et par siden, men har slitt etter det. Så plutselig løsner det og hun får en ny verdenscup seier nå i innkjøringen mot OL. På damenes 7,5 kilometer sprint løsnet det for henne og hun gikk inn til seier i Anterselva.

Det er flere som har levert godt nå i ukene foran OL. Hoppgutta kjemper jo VM i skiflyvning i Oberstdorf og har levert gode resultater.

VM seier

Meget gledelig har det vært å se skihopperne våre i skiflyvningen fra Oberstdorf. For det har ikke bare en enkelt utøver som har gjort det bra. Men Daniel-Andre Tande var best når det gjaldt og vant. Men han sammen med de andre dutta gikk også hen og vant lagkonkurransen. Fire mann som hopper godt nå – det gir gode følelser foran Olympiske leker. De fire gutta er Robert Johansson, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Daniel-André Tande. Nøyaktig samme resultater fikk de norske gutta også for to år siden i Kulm i Østerrike. Sier både i individuelt og i lag konkurransen.

Norge er nå mestvinnende nasjon med åtte gullmedaljer totalt i Verdensmesterskaps sammenheng i skiflyvning. En gullmedalje mer enn Østerrike.

Alpint

Har ikke glemt alpin gutta heller. Dobbeltseier til Lund Svindal og Jansrud i super G og seier til Henrik Kristoffersen i slalåm. Det er også resultater det står meget stor respekt av, og det er en god følelse at slikt kommer nå de siste ukene før alle retter øynene mot Pyeongchang og Sør Korea.

Jeg venter på dagene i februar med stor spenning.