Fremtidige hendelser og litt pågående

Jeg klarer ikke å la være å skrive mer om sykkel så lenge vi er i oppkjøringen til flere av de beste og viktigste rittene for sesongen. Nå først kommer Tour of Norway som selvfølgelig er et ritt som følges siden det er på hjemmebane. Men et av de virkelig store rittene pågår jo også nå – Giro D’Italia er godt i gang der nede i Syd-Europa. Der er det kun en nordmann som er med i år, og så langt har han ikke markert seg noe. Håper å se han markere seg i løpet av de tre ukene rittet kjøres.

Tour des Fjords

Tour of Norway

ToN 2018 er den åttende utgaven av dette rittet. Dessverre så er det mange andre store ritt som går på samme tid så det er ikke så stor proff deltakelse fra øverste divisjonen som i hvert fall jeg skulle ønske. Og det er sikkert flere enn bare meg som gjerne skulle sett flere av topp proffene sykle rundt i Norge i dette rittet. Men det er i hvert fall tre av lagene fra topp divisjonen som sender lag. Det er Dimension Data som er laget til Edvald Boasson Hagen. Sky kommer med et lag, Team Lotto NL – Jumbo kommer med et lag.

Tour of Norway

Profesjonelle kontinentallag kommer det ganske mange flere av. Her får vi møte hele 12 forskjellige lag. Bardiani CSF, Caja Rural-Seguros, CCC Sprandi Polkowice, Delko-Marseille Provence-KTM, Euskadi Basque Country-Murias, Gazprom-RusVelo, Israel Cycling Academy, Roompot-Nederlandse Loterij, Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, Aqua Blue Sport og WB-Aqua Protect-Veranclassic. Kontinentallag kommer det fem lag av. Herav er det tre nasjonale lag og to utenlandske lag. Disse lagene er; Uno-X Norwegian Development, Joker Icopal, Coop, Virtu Cycling og Tarteletto-Isorex.

Etappene

Starten går i Svelvik den 16. Mai, og det skal kjøres fem etapper. Her er etappe oversikten med lengden på hver an etappene i kilometer:

  1. etappe 16. mai Svelvik – Horten                 186 km
  2. etappe 17. mai Hønefoss – Asker               169,4 km
  3. etappe 18. mai Moss – Sarpsborg              175 km
  4. etappe 19. mai Kongsvinger – Brumunddal   218 km
  5. etappe 20. mai Moelv – Lillehammer   154 km

Tidligere år har vært et fantastisk skue å se disse virkelig profesjonelle syklistene suse langs gatene i Norge. Og publikum har vært fantastiske til å stille opp og heie frem alle de norske rytterne. Og det som vel er ganske særnorsk er at vi også er flinke til å heie og hylle gode utenlandske sports utøvere. Vi setter alltid pris på god sport!

Tour des Fjords

Kun fem dager etter Tour of Norway er avsluttet så kommer UCI ritt nummer to i Norge – Tour des Fjords. Årets ritt er redusert fra fem til tre etapper, men det er andre prosjekter som skal ta over en del av arrangementet rundet dette. Årets etapper er innom tre fylker – Rogaland og begge Agder fylkene. De tre etappene er;

  1. etappe: Lindesnes – Grimstad (191 km)
  2. etappe: Risør – Kristiansand (188 km)
  3. etappe: Farsund – Egersund (183 km)

Tour des Fjords

Dette blir også en fest av dimensjoner. Vi har fått norsk vinner i tre av de fem siste årene ved Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Edvald er regjerende mester i dette rittet. La oss håpe han skal sykle her i år også og at han kan ta seieren i år også.