Enkelt og godt liv utenfor Norges grenser

Jeg husker ikke helt om jeg har fortalt at jeg har bosatt med utenfor Norges grenser for noen år siden. Og jeg gidder ikke lese gjennom alle tidligere innlegg på siden her heller, så jeg forteller det for sikkerhets skyld på nytt. Jeg har altså bosatt meg i sydøst Asia – nærmere bestemt Thailand. Jeg har fartet frem og tilbake til dette landet i ganske mange år nå. Totalt siden min første ferie i Phuket så er det godt passert 20 år i hvert fall. Og slik det ser ut i dag så kan jeg godt finne på å bli her for resten av mitt liv. Jeg trives godt her i varmen for å si det enkelt.

Enkelt liv

Men når man lever slik så har jeg funnet ut at det er viktig å ha noe å gjøre. Men blir lett lat av et for godt liv, selv om det ikke er snakk om et liv i luksus og med mye penger i lomma eller på bank kontoen. Men jeg har vel klart å sysselsette med på en del forskjellige måter. Alt fra å ha litt prosjekter som hobby online til å nå involvere meg i to ulike businesser her i Thailand. Men i begge tilfeller bare som en person litt på sidelinjen, da jeg ikke har arbeidstillatelse som kreves for en utlending som skal jobbe her i Thailand. Og det er ikke alltid like enkelt å skaffe seg – ei heller er det veldig billig å skaffe.

Første business

Jeg hadde ingen planer om å involvere med i noen form for business her i Thailand dersom vi går noen år tilbake i tid. Men nå altså noen år senere er jeg inn i to forskjellige ting. Begge delvis i samme bransjen – bar, restaurant og rom utleie. Den første er en liten business og kommer sannsynligvis aldri til å gi noe stort overskudd. Men det kan være en god investering og et godt prosjekt å selge igjen om noen år og dermed har man en god slump penger. Men den kaster litt av seg i dag, selv om jeg har vært utsatt for noen uheldige situasjoner i de første to til to og et halvt årene. Men det er en litt annen historie enn jeg klarer å få med her i dag.  Denne business er en liten bar og restaurant med cirka 20 sitteplasser. I tillegg finnes det 12 rom som leies ut. Ni av disse rommene er godt utstyrt, mens de tre siste er litt mer sparsommelig utstyrt. Her nede kalles de forskjellige rommene for «farang» rom og for «thai» rom. Det går blant annet på om det finnes kjøleanlegg eller ikke på rommet. Du kan jo da gjette selv hvem som er på hvem rom!

Første business

Den andre forretningen jeg har blitt involvert i en er mye større sak. En restaurant med rundt 100 sitteplasser på det meste. Og en mye større omsetning. Her kan det bli snakk om en del fortjeneste dersom vi – min partner og jeg – klarer å gjøre ting riktig. Og alt ser veldig bra ut etter kun kort tids drift. Så lykke til til min kollega og meg selv!