En liten titt på samfunnet vårt og menneskene

Dette med hverdager er noe vi ofte snakker litt nedlatende om, eller kanskje det er mer riktig å si at vi hele tiden gleder oss til helgen. Det er en del som allerede på mandag, sier at det gleder seg til helgen. Om man hele tiden ser frem til neste helg, ja da blir som regel tiden ganske så langdryg vil jeg tro. Men nok om det, nå er det altså hverdagen som har fokus, og det er jo tross alt denne type dager vi har flest av i livene våre. Jeg prøver å tenke at alle dager er like gode, for du verden en hverdag kan jo bli riktig så spennende og flott den også. Det er som det meste her i livet, nemlig at «det blir hva vi vi gjør det til» Gjennom mitt arbeid så treffer jeg veldig mye mennesker hele tiden, og det er noe jeg trives godt med. Jeg har tatt noen tilfeldige utvalg av mennesker, som så mange andre må gjennom hverdagene på hver sin måte.

Pensjonistene

På lik linje med mennesker i andre grupper av samfunnet vårt, så er det stor forskjell på pensjonistene også. Noen er aktive og deltar på mange sosiale sammenkomster, eldretrim, turer og ikke minst bingo som vi alle forbinder med nettopp pensjonister.

Pensjonistene

Jeg kjenner på at jeg kanskje burde startet med barn i denne artikkelen, men jeg snudde det hele på hodet – og tenkte at de eldste fortjente hedersplassen. Nå har turen kommet til de yrkesaktive. Dette skal være mennesker i sin beste alder, og stort sett stemmer jo det. Det er ikke noen tvil om at det meste av livet, dreier seg om å jobbe å tjene penger for de fleste av oss. Slik må det være i et velferdssamfunn som Norge, noen må jo bidra til fellesskapet over skatteseddelen. Som sjåfør innen persontransport, treffer jeg daglig mange forskjellige yrkesgrupper – enten i form av firmareiser eller privatturer. Det er ikke noen tvil om at stress og tidspress preger mange av oss i hverdagen, og spesielt om man har barn i barnehage, SFO og skole – hvor foreldrene må bringe og hente.

Skolebarn

Jeg avgrenser dette kapitel til å dreie seg om skolebarna våre, dette er på mange måter det første steget mot voksenlivet etter endt utdanning. Jeg treffer også en del skolebarn gjennom mitt arbeid, og det er minst like spennende som å snakke og lytte til de voksne og eldre. Jeg er ganske så imponert over mange skolebarn, enten om det er barneskole-, ungdomsskole- eller videregåendeelever. De er langt mer reflekterte og informerte, enn det som var tilfelle når jeg var på deres alder.

Dette skyldes nok mange forhold og faktorer, men med internett så har nok mye endret seg. All den tilgang de har på informasjon gjennom internett, er med andre ord både lærerikt og nyttig – men vi vet jo at internett også har en annen side enn bare den nyttige og gode.

Syke mennesker

I denne gruppen kommer det naturlig nok mange aldersgrupper, men av naturlige og innlysende årsaker – så domineres den av de eldre med sviktende helse. Folk med sykdom og til dels alvorlig sykdom, er jammen meg nesten de mest humørfylte vi finner der ute. De har en imponerende evne til å beholde humøret, selv mye med dem selv kan se riktig så mørkt ut. Dette med mennesker blir jeg aldri lei og heller aldri klok på.