Antall medaljer og rekord for Norge

«Neste hendelse i farta» igjen – denne gangen også tenker jeg sport. Det er jo nesten umulig å komme unna sporten nå i disse dagene med Olympiske Leker i full fart i Asia. Og Norge gjør en meget god figur så langt. Lekene er ikke mer enn litt over halvveis og Norge leder an på toppen av medaljestatistikken. Det er der vi liker å se navnet på landet vårt selvfølgelig!

Blir det rekord

Teoretisk er det fortsatt mulig at dette kan blir Norges beste vinter OL gjennom tidene. Antall gullmedaljer er det som teller mest i alle sammenhenger, men vi har også mange flere av de to neste valørene denne gangen. Jeg har ikke sjekket tallene enda, men jeg føler på meg at så mange sølv og bronse har vi sjelden tatt. Vi har nok flere Gull medaljer enn vi har foreløpig, men det er jo som sagt mange dager igjen enda. I skrivende stund har Norge 11 gull medaljer, 9 sølv medaljer og 8 bronse medaljer. Altså 28 medaljer totalt.

Husker jeg riktig så er det 13 Gull som er Norges beste resultat. Men jeg husker ikke helt hvilket OL det var. Men det var en av de nå etter år 2000. Jeg skal sjekke saken også for å se hvor mange andre medaljer vi hadde. Jeg tror nemlig 28 medaljer er rekord allerede dersom vi ikke ser på valøren men kun på antall medaljer.

Salt lake City

Joda jeg hadde rett i begge mine antakelser. Det var i 2002 i Salt Lake City at vi tok 13 Gull medaljer. Og 28 medaljer er det meste antall medaljer vi noen gang har vunnet i et og samme OL. To ganger har vi vunnet 26 medaljer som var rekorden før dette OL. Det var i Sotsji i forrige OL og under OL på Lillehammer i 1994. Nå vil vi sette ny rekord med stor margin denne gangen. Jeg er ganske sikker på at vi kommer godt over 30 medaljer totalt. Håper det blir ny rekord med antall Gull medaljer også.

Mye sport

Det blir mye sportsprat i disse artikkel bloggene mine her. Men det er ofte det som er «neste hendelse i farta» for meg av ting som det er noe å snakke om. Det skjer ikke veldig mye annet som er verdt å snakke om offentlig synes jeg. Men det kan jo fort snu rundt når OL er over.

Men når OL er over er det mye annen sport. Sommer sportene begynner å gjøre sin anmarsj. Fotballen ruller jo allerede mange steder og mer blir det – fotballen ruller alltid et eller annet sted. Og så er sykkel sesongen i gang. Det er store hendelser for meg hvert eneste år.

Så får vi jo håpe at det kan dukke opp noen andre saker og skrive om etter hvert også. La oss krysse fingrene for det og at det blir noe positivt som skjer. Kjedelig å skrive om negative ting. Jeg trives best med å være et positivt menneske.